Selecteer een pagina

Vandaag ligt de nieuwste edititie van Plus Magazine in de winkelrekken, en hier is een actie aan verbonden!

In dit volume verscheen namelijk het artikel “Blauw ligt kan u ogen schaden”,  dat het toenemende probleem van schadelijk licht voor onze ogen aankaart. Enerzijds UV stralen, die in de zomer en in de winter voorkomen. En anderzijds – en minder bekend – blauw licht, wat tevens deel uitmaakt van het daglicht en ons helpt om wakker te blijven. Maar blauw licht komt ook voor in al onze digitale toestellen (laptops, tablets, smartphones, flatscreens, etc) waardoor we er bijna voortdurend aan worden blootgesteld, en dus met een grote overdosis kampen.

Onze ogen zijn hier immers niet aan gewend, en dit teveel resulteert onder andere in klachten als vermoeide, geïrriteerde en/of droge vermoeiede ogen, troebel zicht, hoofdpijn en slapeloosheid. Je telefoon of tablet meenemen tot in je bed, is dan ook erg af te raden. Het blauwe licht blijft de ogen en het lichaam namelijk wakker houden aangezien het de natuurlijke productie van het hormoon melatomine afremt; en dit hormoon maakt ons net klaar voor de nacht.

Wat kan je doen om je te beschermen?

Beperk het gebruik van digitale toestellen. Pas de 20-20-20 reglel toe: na 20 min naar je scherm te kijken, richt je je blik 20 seconden op iets wat zich 20 meter verderop bevindt.

Afstand houden van je scherm; hoe dichterbij hoe groter de impact van blauw licht

– Overweeg brilglazen met een coating (Hoya BlueControl) die het blauwe licht dempt. De schittering van je beeldscherm verminderd en de contrasten worden scherpen zodat je ogen veel rustiger kunnen waarnemen. Naar de avond toe verstoort het verder het hormoon melatomine niet, zodat je lichaam zich makkelijker voorbereid op de nacht, en je je fitter voelt de dag nadien. Deze coating werkt op alle glazen, met of zonder correctie.

– Verder kan je ook een UV coating overwegen (Hoya UV Control). Deze wordt aan de binnenzijde van je brilglazen aangebracht en beschermt je tegen de weerkaatsing van UV in je ogen. Op lange termijn beschermt dit je tegen de ontwikkeling van cataract (vertroebeling ooglens) en meculadegeneratie (afname gezichtsscherpte), waarin UV een bewezen boosdoener is. En wat velen niet weten is dat de concentratie UV in de winter zelfs nog hoger is dan in de zomer. Bescherming is dus geen overbodige luxe. Ook deze coating kan op alle glazen worden aangebracht.

Om deze glazen in de kijker te zetten, houden wij in samenwerking met Hoya en Plus Magazine een tijdelijke actie waarbij u bij uw nieuwe bril met Hoya Hi-Vision LongLife glazen, een gratis coating erbovenop krijgt. U kunt daarbij kiezen tussen de BlueControl coating of de UV Control coating.

Deze actie loopt nog tot 31/12/2014.

Voor meer info over blauw ligt en de lopende actie, kunt u het artikel hier downloaden.