Selecteer een pagina

Alle liefhebbers van vormgeving, lettertypes en design zullen op zijn minst (blij!) verrast zijn te horen dat een Japanse designer twee van werelds bekendste fonts vertaald heeft naar brilmonturen.

Het bedrijf, Type genaamd, werd geïnspireerd door de overeenkomsten tussen de functie en het design van fonts en brillen: De keuze van een lettertype beïnvloedt immers de expressie van je tekst gelijk de keuze van een brilmontuur de impressie van een persoon verandert.

Zoals het een echte font-bril betaamt zijn deze te verkrijgen in 3 varianten: mager (light), normaal (regular) en vetjes (bold).

Type_2

De brillen lijken ook echt op hun inspiratiebron: Helvetica, het schreefloze lettertype werd door het Zwitserse Haas Type Foundry ontworpen als een neutraal font dat helderheid representeerde. Dit, alsook de vorm van de letters zie je duidelijk terugkomen in de lijn en de stijl van het Helvetica montuur. Het schreef lettertype Garamond staat dan weer voor een rond en meer uitgesproken design, wat eveneens in het ontwerp van de bril terug te zien is. De typerende Garamond “g” is herkenbaar in zijn overeenkomsten met de veer en de afwerking van de voetjes.

Type_3Type_5

 Het Japanse merk kondigt aan nog meer lettertypes om te zetten naar bijpassende monturen.

Type_4

Ook benieuwd hoe zo’n Comic Sans bril eruit zal zien?

Voor meer info, zie: http://type.gs