Selecteer een pagina

‘Innovatie’ het erg populaire woord dat bijna geen dag aan zich laat voorbij gaan. Ook niet in de optiekwereld. Dus besloten we in onze Nieuws & Weetjes van tijd tot tijd een innovatieve ontwikkeling in de kijker te zetten.

Vandaag? De 3D geprinte lenzen van Luxexcel

Luxecel werd verkozen tot meest innovatieve bedrijf in Nederland door de MKB Innovatie Top 100, georganiseerd door de Kamer van Koophandel en de Financiële Telegraaf.

Het bedrijf heeft een eigen procédé uitgewerkt om optische lenzen superglad 3D te printen. De lenzen worden gebruikt voor ledverlichting, lasers, nachtcamera’s, mobiele telefoons en kassascanners. Deze prints worden opgebouwd uit vloeistof uitgehard onder ultraviolet licht in de plaats van uit verschillende laagjes, zoals vaker het geval is bij 3D printing. Door de snelheid van deze werkwijze, kan men tevens het levertermijn sterk terugschroeven.

Door dit gepatenteerde Printoptical Technology kent Luxexcel een forse groei, bouwde recent zelfs een 3D fabriek in Kruiningen en haalt het miljoenen aan investeringen op.

Benieuwd wanneer ze brillenlenzen van de band zullen laten rollen!

Lees meer: http://www.mkbinnovatietop100.nl/site/LUXeXcel-winnaar-10e-MKB-Innovatie-Top-100