Selecteer een pagina

Nieuw te bewonderen: de 3D-geprinte brillen van Monoqool!

De brillen van het innovatieve Deense merk Monoqool zijn niet alleen prachtig om te zien en om te dragen, ze zijn ook op een opmerkelijke manier gemaakt. De frames worden namelijk geprint met een 3D-printer! De bril wordt opgebouwd uit een 300-tal mini-laagjes (een tiende van een millimeter groot), wat zorgt voor een erg interessante structuur in het montuur.

140704_monoqool44771

 

De 300 ultrafijne laagjes bestaan dan weer uit wit polyamide poeder. Deze foto lijkt wel een bril in een sneeuwlandschap, maar dit is een geprint en afgewerkt montuur op de voorgrond en enkele losse, pas geprinte frames met het witte poeder er nog omheen op de achtergrond.

Bv6ETGYCcAAxHmC

 

Ongelofelijk hoe dit in zijn werk gaat. In deze video wordt een tipje van de sluier gelicht:


Verder wegen de brillen slechts 10 gram, wat gemiddeld drie keer lichter is dan een normaal montuur. Ze zijn voorzien van anti-slip neusjes en van verstelbare oortjes, zodat ze bij elke persoon perfect aanvoelen.

En daar houdt het niet op: Monoqool heeft ook een vernieuwende manier bedacht om de vijzen in de bril te vervangen. Met een handig klik-systeem zorgen ze er voor dat zoekgeraakte vijsjes voorgoed verleden tijd zijn.

140704_monoqool44716

En voor de techneuten onder ons, bedacht het bedrijf een app waarmee je zelf kan ervaren hoe een 3D-geprinte bril vervaardigd wordt. ‘Monoqool Augemented Reality’ bestaat zowel voor iOS als voor Android.

Kom ze dus gerust eens bewonderen: de wonderlijk moderne brillen van Monoqool!