Selecteer een pagina

Optiek Delbecque doet dit jaar mee aan Music for Life met de Hoya actie: Brillen poetsen voor Music for life, ten voordele het Belgisch Centrum voor Geleide Honden.

De actie

Tijdens de actieperiode van 23 november t.e.m. 23 december 2015 zamelt Optiek Delbecque, in samenwerking met Hoya, zoveel mogelijk giften in voor het goede doel. Dat geld wordt integraal geschonken aan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden.

Wat kan jij doen?

Kom tijdens de actieperiode bij ons langs en:

1) Laat uw bril professioneel reinigen en doe in ruil een vrijblijvende gift in de collectebus ‘Brillen Poetsen voor Music for Life’.
EN/OF
2) Koop een limited edition ‘Brillen poetsen voor Music for Life brillenpoetsdoekje’. (Zolang de voorraad strekt.)

De Warmste Week, die maken we samen!

Music for Life, wat is dat?

In de week voor Kerstmis is Music for Life dit jaar aan zijn tiende editie toe. De solidariteitsactie van Studio Brussel is een begrip geworden: luisteraars vragen plaatjes aan en in ruil betalen zij een bijdrage voor een goed doel. Alles wordt in goede banen geleid door 3 presentatoren die non-stop radio maken en bivakkeren in De Schorre in Boom.

In de beginjaren ging al het verzamelde geld van Music for Life naar één organisatie. Tegenwoordig mag elke vzw zich aanmelden en kan je als luisteraar zelf kiezen welke organisatie je steunt. Vorig jaar bracht Music for Life op die manier 2.727.405 euro op voor 870 vzw’s. De week van Music for LIfe staat dan ook bekend als De Warmste Week van het jaar.

Wij steunen het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG)

Dit jaar wil Hoya samen met alle vakopticiens, waaronder Optiek Delbecque, geld inzamelen voor het BCG. Het BCG is een opleidingscentrum voor blindengeleidehonden. Dankzij zo’n hong kunnen personen met een visuele handicap zich zelfstandiger maar vooral ook veiliger verplaatsen.

Blindengeleidehonden zijn superhonden!

De opleiding van blindengeleidehonden start vanaf ze puppy zijn; in pleeggezinnen die op vrijwillige basis werken. Zodra de hond volwassen is, wordt hij in het centrum getraind door professionele instructeurs.

De opeliding van een hond kost zo’n 20.000 euro. Nadien wordt hij aan zijn nieuw baasje ter beschikking gesteld tegen 1 (symbolische) euro. Het BCG krijgt geen rechtstreekse subsidies. als vzw is het centrum grotendeels aangewezen op sponsoring, giften en legaten om zijn werking te financieren.

www.geleidehond.be

Tekst: Hoya